İşitme cihazları hoparlör, mikrofon ve devreden oluşan hassas parçalardır. Bu nedenle diğer elektronik cihazlarda da olduğu gibi kullanım ömürleri sınırlıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sosyal güvencesi olan kişilere 5 yılda bir işitme cihazı desteği sağlamaktadır. Bu karara göre işitme cihazının ömrü ortalama 5 yıldır diyebiliriz.

İşitme cihazının kullanım ömrü farklı marka ve modellere göre değişiklik gösterebilmektedir. İşitme cihazının ömrünü belirleyen en önemli faktörler; işitme cihazınızın kalitesi ve kullanımıdır. Düzenli temizleyip, bakım yaptırarak işitme cihazınızın kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. İşitme cihazlarının bozulmasına neden olan en büyük iki etken nem ve tozdur. Kulak kanalımız nem ve kir barındırdığından dolayı işitme cihazları kulak içine yerleştiğinde bozulma riski de artmaktadır. 

İşitme cihazlarımızda bulunan IP 68 koruması sayesinde işitme cihazlarınız suya ve toza karşı daha dayanıklıdır. Tüm işitme cihazlarımız nano kaplamalıdır. İşitme cihazına temas eden nem ve su boncuklar halinde kayarak gider böylelikle işitme cihazının hem dış hem de iç kısmındaki elektronik aksanlar korunur. Nem ve su işitme cihazına tutunamadığı için bozulma riski de daha az olmaktadır.  

İşitme cihazı kullanırken nelere dikkat edilmelidir?

  • İşitme cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda pil kapağını açık bırakarak hem pil ömrünü hem de işitme cihazının ömrünü uzatabilirsiniz. 

  • Düzenli olarak işitme cihazınızı kuru bir mendille temizleyiniz. Belirli aralıklarla işitme merkezinizde bakım ve kontrolünü yaptırınız.

  • Terlediğiniz zamanlarda işitme cihazlarını çıkartarak terden koruyun. Özellikle yaz aylarında ve nemli bölgelerde nem alıcı tablet kullanabilirsiniz. Nem alıcı tableti işitme merkezlerinden temin edebilirsiniz.

  • Duşa, denize girerken veya herhangi bir sprey sıkıldığında işitme cihazınızı çıkartmalısınız.

  • Kulak arkası işitme cihazlarınızda kulak kalıbınızı her hafta ılık sabunlu suyla yıkayıp, tam kuruduktan sonra kullanabilirsiniz. Kulak içi işitme cihazlarının uç kısmında yer alan filtreyi düzenli olarak değiştiriniz. İşitme cihazınızı filtresiz kullanmayınız.

DİĞER MAKALELER

Whatsapp Hattı HEMEN ARA WHATSAPP