İşitme cihazını SGK karşılıyor mu ?

İşitme kaybı insanlar içerisinde iletişimin tamamen yok olmasına ve büyük zorlukların başlamasına vesile olmaktadır. İşitme kaybınızı kontrol altına almak ve sosyalleşmek adına uzak kalmamak için işitme cihazları sayesinde artık duyum organınızı geliştireceksiniz. Çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan işitme kaybı, özellikle de erken yaşlarda tespit edilmesi ile birlikte önlem almak daha kolay bir hale gelecektir. İşitme kaybı olanlar için ise erken yaşta oluşan tespitler neticesin de işitme cihazı sayesinde artık bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilmektedir. Çünkü işitme kaybına uğramış bir bebek aynı zamanda da konuşmayı öğrenemez ve büyük bir zorluk içerisinde olmaktadır. İşitme cihazı sayesinde hem sesleri algılayabilecek hem de beynin gelişiminde de büyük ölçekte bir etkiye sahip olacaktır. İşitme cihazı sadece dışarıda ki sesleri duyması adına değil bir bebeğim öğrenmesi içinde büyük bir katkı sağlamaktadır. Sesleri duyarak ve hissederek eğitim sürecini daha iyi bir şekilde tamamlar ve bu anlamda da yaşamı içerisinde ki bu büyük zorlukları tamamen üzerinden atmış olur.

İşitme cihazına sahip olmak için devletin belirlemiş olduğu bir ölçek ve süre yer almaktadır, bu yüzden de halen ülkemizde yüzbinlerce kişi işitme cihazı almak için sıraya girmiştir. İşitme cihazı sgk tarafından sağlanmakta fakat birçok prosedürler kapsamında bu hizmeti vermektedirler. Aynı zamanda da bir defa işitme cihazına sahip olmuş birisi, cihazın kaybetmesi ya da bozulması gibi olası sorunlarda yeniden sgk bu hizmeti vermiyor ve yıllarca yeni bir işitme cihazına sahip olması için bekletmektedir. İşitme cihazına sahip olmak için elbette bir ücret ödenmektedir, çünkü işitme cihazını almak isteyen birisi için sgk bu cihazın tamamını karşılamıyor. Cihaza sahip olmak için belirli yaşlar ve aranan şartlar neticesin de ödemeler yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yapılması gereken ödemeler ise şu şekilde bilinmektedir.

 

Emekliler için belirtilen rakamların %10’u, kişilerin maaşlarına, maaş kesintisi olarak yansıtılır. Çalışanlar için geçerli olan tutarlar ise brüt %20 üzerinden hesaplanır.

SGK’nın işitme cihazı ücretine katkıda bulunabilmesi için, sözleşmeli resmi sağlık kurumlarının (Devlet veya SGK anlaşmalı Vakıf Üniversitesi Hastaneleri) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları bölümünde görev yapan uzman hekimlerin onayı gerekir.

Bu koşullar çerçevesin de artık sizler de işitme cihazı alabilir ve kalitesine fiyata göre olan bu durumlarda da bizlerden destek alabilirsiniz. Belirtilmiş olan fiyat 2024 fiyatıdır ve olası değişkenlikleri öğrenmek için sitemiz üzerinden iletişim panelinden ya da telefon numaramızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Duymer İşitme Cihazları olarak Türkiye’nin birçok noktasında da satışlarımız yer almaktadır. Sitemizde ki satış noktalarımız alanını tıklayarak da kendi şehrinizde ki ya da en yakın olan bir Duymer işitme cihazı bayisini gözlemleyebilir ve iletişime geçebilirsiniz. Kısacası işitme cihazı alacağınız zaman mutlaka kendi şehriniz de bir bayimiz ile görüşebilir ve en kısa süre içerisinde de bu işitme cihazına sahip olabilirsiniz.

Aynı zamanda da bu cihaza sahip olmanız adına bilgiler doğrultusunda yapılacak olan işlemleri de öğrenebileceksiniz. İşitme Cihazı Sgk karşılıyor mu? Ya da bu karşılama işleminde hangi evrakları istiyor ve hangi prosedürlere ihtiyaç var tüm bu bilgileri de öğrenebileceksiniz. En hızlı şekilde işitme cihazına sahip olabilecek ve artık gelişim sürecinde ki bu duyma sorununuzu tamamen yok edebileceksiniz. Teknik servis ağımız ile birlikte de cihaz ile ilgili olası tüm soru ve sorunlarınızda da yardım alabileceksiniz.

DİĞER MAKALELER

Whatsapp Hattı HEMEN ARAWHATSAPP