İşitme Cihazı Arızaları
İşitme cihazları ile hayata uyum sağlamak biraz zaman alır, bu nedenle ileride yapılacak şeylere hazırlıklı olmak gerekir. Aşağıda, işitme cihazı kullananların karşılaştığı en yaygın sorunların ve bunların nasıl düzeltileceğinin bir listesi bulunmaktadır.
Sorun 1) Pil Ömrü: İşitme cihazlarının çalışması için küçük piller gerekir, yani her zaman işitme cihazınızın pil ömrünün farkında olmanız gerekir.
Çözüm: Yedek parça taşıyabilirsiniz. Çok fazla yer kaplamazlar, böylece elinizde birden fazla pil bulunabilir.
Sorun 2) Nem Endişeleri: Duş alındığında, terli olduğunuzda ya da yağmurlu bir günde işitme cihazları nemle temas ederler.
Çözüm: İşitme cihazları suya dayanacak şekilde üretilmiştir. Ancak tamamen buna güvenmemek gerekir. Duş sırasında işitme cihazınızı çıkarabilir, nemle temasında yumuşak bir havlu ile kurulayabilirsiniz. Islanan cihazınızı kurutma makinesiyle kurutmayın yüksek ısı cihazın bozulmasına neden olabilir.
Sorun 3) Çok Fazla Kulak Mumu: Geçmişte, aşırı kulak mumu, cihazın mikrofonunu ve diğer küçük parçaların performanslarını engellediğinden işitme cihazlarına müdahale ettiği bilinmektedir.
Çözüm: Düzenli kulak temizleme uygulamalarıyla kulak kiri, cihazlarınızı tıkayabilece birikme olasılığını düşüktür. Cihazların üzerinde birikmekten kaçınmak için çıkardıktan sonra işitme cihazlarını silin ve koruyucu kaplaması olan bir işitme cihazı seçin.
Sorun 4) Aktif Yaşam Tarzı Korumak : Bir işitme cihazı takmaya ilk başladığınızda, küçük boyutuna rağmen garip hissedebilirsiniz. Birçok insan, spor salonuna gitmek veya dağ bisikleti yaparken kask takmak gibi alışıldıkları aktif yaşam tarzlarını nasıl koruyacaklarını merak ediyor.
Çözüm: İşitme cihazları artık çok küçüktür, kulak kanalının içinde oturan herhangi bir modeli tercih ederseniz, herhangi bir fiziksel aktiviteye dahil olabilirsiniz. Bu tür cihazlar aktif yaşam tarzına sahip insanlar için mükemmeldir.
Sorun 5) Uyku : İşitme cihazlarında yeni olan kişilerin ortak bir sorusu yatmadan önce ne yapılması gerektiğidir. İnsanlar cihazı çıkardığında çocuklarını, davetsiz misafirleri, çalar saati veya duman dedektörünü duyamamaktan dolayı endişelidir.
Çözüm: 7/24 kullanıma uygun işitme cihazları vardır. İşitme uzmanınıza gece boyunca işitme cihazı takmaktan endişe duyup duymadığınızı bildirin. Sizi uygun cihazla eşleştirebilir ve cihazın uyku ayarını ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilir.
Sorun 6) Baş Ağrıları: Yeni işitme cihazınızın hissi ve işlevselliğine alıştıkça, başlangıçta hafif baş ağrıları yaşayabilir veya tıkalı kulaklara sahip gibi hissedebilirsiniz.
Çözüm: İşitme cihazları sürekli baş ağrılarına neden oluyorsa, takılma şekli ile ilgili bir sorun vardır. İşitme cihazınızdaki ayarlar hazır olduğunuz şey için çok yüksek olabilir. Bir işitme uzmanı, işitme cihazınızın gücünü azaltmak için ayarları değiştirerek çevrenizdeki yeni ses dünyasına uyum sağlamanız için zaman tanır.
Sorun 7) Ses Seviyesi Kontrolü: İşitme cihazları, telefonda konuşurken, televizyon dinlerken veya yüksek bir akşam yemeği partisinde masa başında otururken çok fazla ayar gerektiriyordu. İşitme cihazlarında yeni olan birçok insan, gün boyunca bu senaryoları dikkate almak zorunda kalacaklarından korkar ve sürekli olarak işitme cihazı kullandıklarına dikkat çeker.
Çözüm: Dijital olun! Günümüzün dijital işitme cihazları, çevrenize otomatik olarak uyum sağlayarak ses kontrolü üzerinde telaş harcamanız gereken süreyi en aza indirir. Bazı işitme cihazları, gerektiğinde gizli ses kontrolü sağlayan bir uzaktan kumanda ile birlikte gelir.